Vidéki Ingatlan Portál

Információk vevők számára

Irodánk szolgáltatásai vevők számára

 

1. Mikor nézhetem meg a kiválasztott ingatlant és tehetek rá ajánlatot?

    Amennyiben bármelyik ingatlanunk felkeltette az érdeklődését, értékesítőnk időpontot fog Önnel egyeztetni, és pontosan megbeszélik, hogy milyen ingatlant keres, milyen feltételekkel szeretne vásárolni. Az értékesítő az Ön időbeosztásához igazodva egyeztet az eladókkal a megtekintés időpontjáról.  Mi azt javasoljuk, amennyiben ajánlatot kíván tenni valamelyik ingatlanra, hogy először részletesen beszéljük át a hiteligénylés részleteit, és amennyiben nincsen akadálya a hitel és támogatásigénylésnek, tegyen komoly ajánlatot az ingatlan árát tekintve. 

2. Mennyi fogalalót kell adnom?

   A foglaló általában az ingatlan árának 10-20 %-a, de bármilyen összeg elfogadható, amennyiben a felek másképpen állapodnak meg. ennek számtalan oka lehet. Például gyakran előfordul, hogy teljes mértékben önerő nélkül vásárol  a vevő. Egyéb szerződéskötési biztosíték beépítésével lehet így is adásvételi szerződést kötni. Mi azt javasoljuk, hogy semmilyen foglaló ill. előleget ne adjon át vevő eladónak az adásvételi szerződés megkötése előtt. Természetesen ritkán vannak kivételek, de azt nagyon alaposan megfogalmazott adásvételi előszerződéssel kell alátámasztani. 

3 Hogyan történik az adásvételi szerződés megszervezése?

Nálunk az adásvételi szerződés  részleteinek tisztázása,   a szerződés - legapróbb részletekig történő - előkészítése az ingatlanértékesítő feladata, 

Az ügyvédi munkadíj általában az ingatlan vételárának 1%-a, 10 millió fölötti ingatlannál megállapodás szerinti. 

4. Mikor lesz az enyém az ingatlan?

  Az ingatlan a teljes vételár kiegyenlítését követően kerül a vevő nevére. 

5. Kell-e fizetnem a közvetítésért és mikor?

   Az ingatlanközvetítési tevékenységért vevő nem fizet az iroda számára. 

6. Hogyan történik a közüzemi órák átírása? 

 birtokbaadáskor irodánk minden átíráshoz szükséges dokumentummal, nyomtatvánnyal ellátja vevőt. 

7. Mi a hiteligénylés menete?

  Irodánk szerződött partnere az OTP Banknak, Erste Banknak, K & H Banknak és az MKB Banknak. 

   A hitelszűrést minden esetben az adásvételi szerződés előtt megcsináljuk. Amennyiben kockázata van a hitelfelvételnek a bankoktól is kérünk elsődleges vizsgálatot, sőt az értékbecslést is van lehetőség az adásvételi szerződés megkötése előtt kérni. 

A hitelszürés során, amennyiben az ingatlan azt lehetővé teszi, legalább 3  Bank ajánlatát vizsgáljuk meg és hasonlítjuk össze. Tájékoztatjuk a vevőt a hitelfelvétel kockázatáról, megállapítjuk a család jövedelmének terhelhetőségét, megviszgáljuk a támogatási lehetőségeket. A törlesztőrészletek és az esetleges Lakástakarékpánztári ajánlatok vizsgálata után dönt a vevő, hogy melyik Bankhoz, milyen hitelkérelmet terjesztünk elő.

A hitelkérlem kitöltése a hitelügyintéző feladata. 

Részletesen tájékoztatjuk vevőt a hiteligénylés beadásához szükséges dokumentumod beszerzésének módjáról, ellátjuk a szükséges nyomtatványokkal. 

IRODÁNK TELJESEN INGYEN VÉGZI BÁRMELY INGATLAN - TEHÁT AMIT NEM NÁLUNK VÁSÁROL A VEVŐ ANNAK IS - A HITEL ÉS TÁMOGATÁS ÜGYINTÉZÉSÉT!!!!

Egy lelkes és tapasztalt csapat fog dolgozni az Ön lakásvásárlásának minden részletén! 

 

Bármely felmerülő kérdést tegye fel a 30347-7265 telefonszámon, vagy  írja meg a ballagokatalin@gmail.com címre és a legrövidebb időn belül válaszolunk Önnek.